19 Kasım 2011 Cumartesi

Euroleague Hafta #5

Belki de Euroleague'nin en süprizli haftasını geride bıraktığımızı söylemek yanlış olmaz. Özellikle Brose Baskets'in PAO galibiyeti ve KK Zagreb'in Zalgiris galibiyeti bunun en net örnekleri. Diğer bir yandan ise Türkiye adına bu hafta sadece Fenerbahçe'nin galibiyet alabilmesi, beklentileri maalesef karşılıksız bıraktı.

A Grubu'nda, her takımın her takımı yenebileceği zaten haftalardır konuşuluyordu. 5. haftanın ardından oluşan puan durumu da bunu kanıtlar nitelikte. Grup birincisi 3 galibiyet almışken, grup sonuncusunun 2 galibiyeti var. Caja Laboral karşısında aldığı galibyetle deplasmanda ilk galibiyeti alan Bilbao ayrıca A Grubu'nda bu haftanın tek deplasman galibi oldu.

Haftanın iki büyük süprizi B Grubu'nda gerçekleşti. Brose Baskets kendi sahasında Panathinaikos'u devirirken, Zagreb ilk galibiyetini Zalgiris karşısında aldı. Brose Baskets bu galibiyetle Top 16'ya göz kırparken ikinci yenilgisini alan PAO kafalarda soru işaretleri oluşturmuş durumda. CSKA ise ilk yarısında bir nebze zorlandığı Unicaja maçını ikinci yarısında Andrei Kirilenko'nun fevkalade performansıyla galibiyete uzandı. AK 47 bu hafta gösterdiği performansla bir yandan haftanın MVP'si sıralamasında da birinci sırada.

Anadolu Efes'in yer aldığı C Grubu'nda ise en büyük süpriz şu ana kadar Anadolu Efes'in göstermiş olduğu kötü peformans. 20 milyon €'ya yakın bir para harcayan kulübün bu hafta Madrid deplasmanındaki kötü oyunu, son halka oldu kuşkusuz. Gelecek hafta oynanacak olan iç sahadaki Partizan maçının önemi iyice artmış durumda. Partizan son iki maçını kazanmış durumda ve bu hafta 20 sayı geriden gelip kazandıkları Milano maçı takıma büyük moral kazandırmış olmalı.

Galatasaray geçen hafta Olimpija karşısında oynamış olduğu pozitif oyunu bu hafta Barcelona karşısında devam ettirmiş olsa da mağlubiyeti engelleyemedi. Ancak bütün izleyenlere D Grubu'nda tur atlamaya en yakın takımlardan biri olduğu hissetirdi kuşkusuz. Diğer maçlarda Siena ve Kazan rahat galibiyete ulaşarak haftayı kayıpsız atlattılar.

Gelecek haftanın en beklenen maçı kendi adıma söylemek gerekirse Caja Laboral-FB Ülker maçı. Bu maçın grubun zirvesi adına kilit bir karşılaşma olacağı düşüncesindeyim. Bunu yanı sıra Unicaja-Panatinaikos ve Anadolu Efes-Partizan maçları çekişmeli geçmeye aday maçlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder