27 Kasım 2011 Pazar

Bir Dönemin Ardından

Temmuz ayından itibaren birçok NBA takipçisinin kabusu olan Lock-Out dün sona erdi. Geçen haftaki görüşmelerde yaşananlardan sonra, uzun bir süre daha NBA’den yoksun kalınacağı gibi bir yaygın görüş hakim olmasına rağmen, şok bir hamleyle takım sahipleri ve oyuncuların anlaştıklarını açıklaması, çoğu insanın bayram yapmasını sağladı desek sanırım yanlış olmaz.

Öteki yandan anlaşma haberinin gelmesine sevinenler kadar üzülenler de var şüphesiz. Çünkü sonuçta NBA’den Avrupa piyasasına akan yıldızlar bu kararla birlikte Amerika’nın yolunu tutacaklardır. Bu durum takımlarında NBA yıldızlarına yer veren koçların stratejilerini elbette sekteye uğratacak. Euroleague cephesinden bakarsak; Real Madrid, Maccabi Tel-Aviv, Nancy, Milano gibi takımların kilit rollerde yer alan oyuncularını kaybetmesinin ardından ne yapacakları büyük soru işareti. BBL yönünden incelersek ise; Beşiktaş sanırım sadece Türkiye’de değil, tüm takımlar içinde en büyük kayba uğrayan takım. Oysa Deron Williams transferi ve ardından gelen Lamar Odom transferleri seyirciyi epey heyecanlandırmıştı. Ancak kararın ardından Odom’ın oynayamadan kontratının iptal olacak olması ve Williams’ın geri dönmesi seyircinin ateşini söndürebilir. Şok kararın ardından takım şu an bir B planına sahip değilmiş gibi duruyor ve acilen bu durum kotarılamazsa, geçen sezondaki haline hatta daha gerisine gidebilir şu anın formda Beşiktaş’ı.

Mehmet Okur’un, Utah’a dönecek olmasıyla kilit roldeki bir yıldızını kaybedecek bir diğer takım da Türk Telekom. Şu ana kadar Kambala-Okur ikilisi iyi iş yapmıştı. Pota altı starlarından birini kaybedecek olan Telekom, Okur’u epey arayacaktır.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park ise kadrolarında NBA yıldızları bulundurmalarına karşın, gidenlerin yerlerini doldurmaya müsait kadrolara sahipler. Sanırım onların görece daha az vahim bir durumda olduklarını söylemek yanlış olmaz.

Sezonun 26 Aralık günü başlayacak olması elbette herkesi heyecanlandırıyor. Ama bu bir aylık süreç hiç kolay geçmeyecektir. Sanırım o güne kadar Euroleague ve NCAA maçları bir nebze daha hafifletir heyecanı. O günün gelmesi ardından ise uykusuz geceler başlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder