3 Aralık 2011 Cumartesi

En Değerli Free Agent Oyuncular Listesi

Takımlar ve oyuncuların anlaşma sağlamasıyla birlikte lokavtın sona ermesinin ardından transfer piyasası adeta kaynamaya başladı. Bu sene transfer yapacak sürenin kısa olması sebebiyle çok hareketli bir transfer sezonu bekleniyor ve durum böyle olunca her transfer sezonunda olduğu gibi ilk olarak Free Agent piyasasındaki oyuncular ilgi çekiyor. Bu sene Free Agent durumunda olan oyuncular geçen seneye göre oldukça zayıf kalsa da her takımın işine yarayacak birçok yıldız bu senenin Free Agent listesinde yer alıyor. Bu oyuncular arasından bana göre en değerli konumdaki 12 Free Agent oyuncunun yer aldığı bir liste hazırladım.

1.Nene (C)
Denver'ın geçen sene Carmelo takasının ardından elinde kalan en değerli parça Brezilyalı Nene'ydi tartışmasız. Ancak Denver'ın gittikçe iddiasızlaşması ve Nene'nin Denver yönetimine karşı olan tepkisi Denver'da kalma ihtimalini oldukça düşürdü. Birçok takımın ilgi alanında yer alan yıldız uzun dönemli ve bol sıfırlı bir kontrat öneren her takıma imza atabilir. Tabii ki Denver'ın da hala bir ihtimal olduğunu söylemek yanlış olmaz.

2.Marc Gasol (C)
İspanyol yıldız Memphis'in geçen seneki yükselişinin temel parçalarından. Özellikle San Antonio ve Oklahoma serilerinde sergilediği performansla takım için önemini ortaya koydu. Gasol büyük ihtimalle Memphis'in kontratını kabul edip, alıştığı ortamda kalmayı tercih edecektir. Zaten şartlı FA olduğu için Memphis gelen teklifleri büyük ihtimalle karşılar.

3.Arron Afflalo (SG)
Her takımın ihtiyacı olan tipte bir oyuncu arıyorsak bu senenin FA'ları arasında seçeceğimiz isim Arron Afflalo. Zaten şu ana kadar GM'ler tarafından en çok menajeri aranan oyuncu olduğu konusunda dedikodular yayılmış durumda. Ancak Afflalo'nun şartlı FA olduğunu ve iplerin Denver'ın elinde olduğunu söylemek lazım. Büyük ihtimalle gelen teklifler Denver tarafından karşılanacaktır.

4.David West (PF)
Son bir seneyi sakat olarak geçiren David West'in durumu akıllarda soru işareti yaratıyor. Ancak FA piyasasının oldukça zayıf olması sakatlığına rağmen bu listede 4. sırada yer almasını sağladı. Chris Paul'ün sene sonunda ayrılıp, New York Knicks'e geçeceği dedikoduları bu kadar yoğunken tahminen New Orleans'la kontrat yenilemeyecektir. Olası yüksek rakamlı kontratlara açık bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Ama geçirdiği sakatlığına rağmen o tarz bir kontrat alabilir mi? Şüpheli.

5.Tyson Chandler (C)
Geçen sene alınan şampiyonluk yüzüğünün ardından, Dallas'ın kaybetmek istemeyeceği en önemli parçalardan biri oldu Chandler. Cuban uzun süre sonunda bulduğu en yetenekli pivotu kaybetmek istemeyecektir. Hatırlatmak lazım Chandler'ı kaybederlerse arkasında Haywood var ve eminim Dallas'ta kimse Haywood'u ilk beşte görmek istemiyor.

6.Glen Davis (C)
Boston uzun rotasyonunda fazla oyuncunun kalmadığını düşünürsek, Glen Davis bu noktada Boston için altın değerinde bir oyuncu. Zaman zaman ne kadar önemli katkılar yapabildiği bilinen, şampiyonluk tecrübesi olan bir oyuncuya Boston haricinde bir çok takım talip olabilir. Ancak Davis'in Boston'a olan bağı biliniyor ve büyük ihtimalle Boston'la yeni bir kontrat imzalayacaktır.

7.Tayshaun Prince (SF)
Detroit'in şampiyonluk yaşadığı zamandan beri kadrosunda kalan tek oyuncu Prince. O dönemdeki takımda uzun kolarıyla defansiv yapının önemli bir parçasıydı. Hala da öyle. İyi bir savunmacı arayan ve ceza şutlarını kullanmaktan çekinmeyen bir kısa forvete ihtiyacı olan her takımla iyi bir kontrat imzalayabilir. Detroit'te kalma ihtimali çok düşük.

8.Thaddeus Young (SF)
76ers'ın geçen sene sergilediği oyun herkes tarafından takdir edilmişti. Geçen seneki takımda benchten gelen ve önemli katkı veren Young şartlı FA durumunda. Ne tür bir teklif gelirse gelsin 76ers o teklifi karşılar. Young yapılanma sürecindeki takımın önemli oyuncularından.

9.Jamal Crawford (G)
Atlanta'nın ne kadar vurdum duymaz ve sorumsuz bir kadroya sahip olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Crawford da aynen takıma yakışır bir durumda. Bu tarz sorumsuz bir oyuncu olmasına rağmen iyi rakamlar teklif edecek takımlar olacaktır, ama şampiyonluk adaylarından birinin kontrat teklif etmesi süpriz olur.

10.Samuel Dalembert (C)
Sacramento'nun yapılanma sürecinde olduğu biliniyor. Bu durumdayken Dalembert'a kontrat teklifi yapmaları uzak ihtimal. Potansiyelini hiçbir zaman sergileyememiş bu oyuncuya, piyasadaki uzun oyuncu yokluğunda o bölgede sıkıntı yaşayan takımlar talip olacaktır elbette.

11.Shannon Brown (G)
Brown da potansiyeli bir türlü parkeye yansıtamamış oyunculardan. Lakers taraftarını onun için beklentisi büyüktü. Ancak vasat bir yedekten öteye geçemedi. Ona yeni bir şans vermek isteyen takımlar olabilir. Ama Lakers ondan hala tam anlamıyla vazgeçmiş değil.

12.Caron Butler (SF)
Butler sakatlıktan çekmiş oyunculardan. Piyasada şu an çok daha değerli bir konumda olabilecekken sakatlıklar bu durumun önüne geçti. Tahminen çoğu takım bu riski düşünüp yüksek rakamlı kontratlar önermeyecektir. Ama şampiyonluk adayları dahil her takım için iyi bir yedek olacağından kimsenin şüphesi yok.

2 yorum:

  1. Aralarında en değerli oyuncu tartışmasız Afflalo. Ama şartlı Free Agent olması onun herhangi bir takıma geçmesini zorlaştırıyor. Bulls'a acayip giderdi oysa.

    YanıtlaSil
  2. Gelen son dedikodulara göre Chandler'ın çok sayıda talibi var şu an. Golden State, New Jersey, Houston... Dallas ile görüşmeler ise tıkanmış durumdaymış

    YanıtlaSil